Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru se gradi proizvodni pogon vrijedan 4,5 milijuna kuna

Obilazak pogona u izgradnji Obilazak pogona u izgradnji Milan Paun

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom obišao je u Vukovarskoj gospodarskoj zoni radove na izgradnji hale tvrtke Alis d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge.

Nakon dovršetka izgradnje i opremanja, tvrtka namjerava ovoga ljeta pokrenuti proizvodnju i zaposliti 25 radnika.

Glavna djelatnost je proizvodnja metalnih konstrukcija i dijelova, a najvećim dijelom će izrađivati čelične konstrukcije i čeličnu bravariju za inozemno tržište.

Penava je rekao da se raduje još jednoj investiciji u Vukovar i proizvodnoj hali površine 2.000 m2.

„Najveće je postignuće što je ovo mjesto, koje je bilo poput lovišta, zapušteno, postalo mjesto pozitivne energije za Vukovar gdje se proizvodi i radi, gdje se okreće novac zahvaljujući radu gradske uprave i iskrenoj, kvalitetnoj suradnji s poduzetnicima iz Vukovara, Hrvatske i inozemstva“, rekao je Penava.  
Alis je partnerska tvrtka već postojeće tvrtke Interier-mont koja u Vukovaru posluje od 2015. godine te broji oko stotinu zaposlenih, a čiji je suvlasnik Slobodan Aleksić uvidio potrebu za proširenjem poslovanja te odlučio s partnerom Nihadom Islamagićem investirati 4,5 milijuna kuna u novu tvrtku čiji se pogon upravo gradi.

Aleksić je rekao da imaju ugovore o plasmanu proizvoda u inozemstvo, a ti su proizvodi metalne konstrukcije i dijelovi za sustave grijanja i rashlađivanja.

„Već imamo radnike iz Hrvatske koji za nas rade u pogonu u Njemačkoj pa će se po otvaranju ovoga pogona doseliti u Vukovar. Smještaj im pravimo svega 300 metara od pogona“, izjavio je Aleksić.

Pročitano 638 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun