Ispiši ovu stranicu

Povodom Svjetskoga dana zdravlja župan primio ravnatelje medicinskih ustanova

Primanje kod župana u skladu s epidemiološkim mjerama Primanje kod župana u skladu s epidemiološkim mjerama Milan Paun

Povodom Svjetskog dana zdravlja, koji se obilježava 7. travnja, župan Božo Galić primio je u palači Srijem u Vukovaru ravnatelje zdravstvenih ustanova s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Nazočili su ravnatelji bolnica u Vukovaru i Vinkovcima Vesna Bosanac i Krunoslav Šporčić, domova zdravlja Ante Lohinski i Petar Kulić, ravnatelj Zavoda za Hitnu medicinu Mato Matić i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić.

Župan im je čestitao Svjetski dan zdravlja, zahvalio na onome što čine za spašavanje ljudskih života  u svom profesionalnom i humanom poslu.  

Svjetski dan zdravlja obilježava se pod sloganom Jednakost u zdravstvu za sve, a dr. Kata Krešić kaže da nema istinske jednakosti u zdravlju te da je to cilj kome treba težiti.

Nema socijalne, ekonomske ni okolišne jednakosti, a to su faktori koji utječu na zdravlje, no zdravstveni djelatnici se trude osigurati podjednaku razinu zdravstvene zaštite svim pacijentima, rekla je Krešić.  

Ravnatelji su izrazili zahvalnost Vukovarsko-srijemskoj županiji na osiguravanju uvjeta za rada medicinskih djelatnika te istaknuli kako imaju dobre educirane liječnike i opremu za rad, a stanovitih problema ima u plaćanju lijekova veledrogerijama i s nedostatkom liječnika opće prakse te nekih specijalizanata.    

Pročitano 463 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun