Ispiši ovu stranicu

Stožer civilne zaštite od petka ublažava mjere

Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite najavljeno je ublažavanje mjera. Tako je dozvoljeno okupljanje više od 100 osoba na jednom mjestu, a ukida se zabrana privatnih okupljanja i svečanosti. Okupljanja i javna događanja mogu trajati do 23 sata. Obiteljska gospodarstva i ugostiteljski objekti mogu raditi od 6 do 23 sata, kao i pekarnice i prodaja alkoholnih pića. Broj osoba na pogrebima nije ograničen, ali nema izražavanja sućuti.

Mogu se održavati svadbene svečanosti sa 120 uzvanika uz obvezu dostave obavijesti o mjestu i vremenu održavanje te pridržavanje posebnih uputa, i ako su sve prisutne osobe prije više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva, ili su preboljele covid, ili su bile negativne na test u zadnjih 48 sati.

Kasina rade do 23 sata, ukida se obustava organiziranja plesnih škola, omogućuje se održavanje igraonica i radionica u zatvorenim prostorima.

Zabrana treninga ostaje za školske dvorane, a u ostalim prostorima se može održavati.

Ukida se ograničenje od 40 posto mjesta za putnike. Obveza korištena maski i dalje ostaje.

Djeca do 12 godina starosti koji putuju u druge države s roditeljima koji su cijepljeni ili su preboljeli covid ili imaju negativan test, ne moraju imati negativan test niti ići u samoizolaciju.

Odluke stupaju na snagu u ponoć s četvrtka na petak. Na otvorenom će osobe morati nositi maske ako je nemoguće održavati fizičku distancu. Mjere će biti na snazi do sredine 6. lipnja.

Pročitano 620 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI