Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Gradi se novo stubište i prilaz crkvi sv. Filipa i Jakova

Vizualizacija stuba fra Marka Kurolta Vizualizacija stuba fra Marka Kurolta Foto: Matea Karlović

Stubište i prilaz franjevačkom samostanu, crkvi sv. Filipa i Jakova i Gimnaziji Vukovar uskoro će doživjeti potpunu vizualnu preobrazbu, a osim izgradnje novih stuba projektom će se izgraditi mjesta za odmor i uživanje građana Vukovara.

Namjena novoprojektiranih stuba je sigurna i ugodnija infrastrukturno-pješačka komunikacija. Postojeće stube u cijelosti će se ukloniti i izvesti nove, a projektom je obuhvaćeno i potpuno okolno hortikulturno uređenje te javna rasvjeta. 
Ovo su prve stube na području grada Vukovara kojima je određeno ime. U znak zahvale zbog iznimnih zasluga spašavanja i čuvanja kulturnih dobara grada Vukovara, knjižničnog i kulturno-sakralnog blaga tijekom ratnih stradavanja, ove stube nose ime fra Marka Kurolta.

Stube 2

Projekt izgradnje stuba fra Marka Kurolta na potezu između Ulica Stjepana Radića i Šamac, najavili su čelnici Grada.
- Kako bi zahvalili fra Marku Kuroltu  na inicijativu naših franjevaca usvojili  smo prijedlog na Gradskom vijeću, a paralelno s tim radili i projektiranje ovoga, u građevinskom smislu, dosta zahtjevnog projekta s kojim ćemo cijeli ovaj potez i ove stube koje su bile do sada učiniti puno prilagođenijim, modernijim i komotnijim za sve građane grada Vukovara - rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Fra Ivica Jagodić izrazio je zadovoljstvo što će stube nositi ime fra Kurolta.
- Nama franjevcima napose je drago što je fra Marko Kurolt dobio svoje posebno i časno mjesto u ovome gradu jer je zaista fra Marko zaslužio da njegovo ime bude češće viđeno i da mlade generacije penjući se uz ove stepenice znaju tko je bio taj čovjek- izjavio je fra Jagodić.

Pročitano 1026 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI