Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Dražen Milinković ponovno na čelu Županijske skupštine

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je konstituirajuća sjednica novoga saziva Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije. Za predsjednika Županijske skupštine većinom glasova izabran je Dražen Milinković, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu. Za potpredsjednika Skupštine iz reda predstavničke većine izabran je Boris Dragičević, a za potpredsjednika iz reda predstavničke manjine Davor Benić.

-Trenutno imamo tri koalicijska partnera te vjerujem kako će se kroz daljnji rad Županijske skupštine taj broj povećati. Imali smo dovoljan pa i veći broj  glasova nego što je bilo potrebno za izglasavanje predsjednika i potpredsjednike skupštine.- rekao je Milinović

 Konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine nazočili su i župan Damir Dekanić sa zamjenicima Franjom Oreškovićem i Srđanom Jeremićem.

-Imamo stabilnu većinu, nadam se kako će suradnja i s oporbom biti dobra i konstruktivna. Većinu u Skupštini čini HDZ s koalicijskim partnerima, a većina vijećnika je glasala za predsjednika i potpredsjednike Skupštine. Spreman sam za suradnju, te očekujem suradnju i od drugih vijećnika. Vjerujem kako ćemo učiniti puno toga u našem mandatu za dobrobit građana. Puno je posla pred nama, idemo naprijed i očekujem vidljivi napredak u skorije vrijeme.  Najzahtjevniji problemi su u zdravstvu, gdje se na državnoj razini moraju naći modeli za plaćanje duga drogerijama, kako bi se situacija stabilizirala.- naglasio je Dekanić.

U Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije je 37 vijećnika od kojih HDZ s koalicijskim partnerima ima 16 vijećnika, Domovinski pokret i koalicijski partneri imaju devet, Hrvatski suverenisti i koalicijski partneri pet, SDP tri dok po dva vijećnika imaju SDSS i Nezavisna lista Tomislava Panenića.

S obzirom na to da u Županijskoj skupštini nije osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine, broj članova Skupštine povećat će se za troje vijećnika iz reda srpske nacionalne manjine za čiji će se izbor raspisati dopunski izbori.

Pročitano 666 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI