Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Zbraja se šteta nakon olujnog nevremena u Požeško-slavonskoj županiji

Zbraja se šteta nakon olujnog nevremena u Požeško-slavonskoj županiji Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Zbog snažnog nevremena i jake tuče koja je u petak pogodila dijelove Požeško-slavonske županije, u Požegi su se sastali predstavnici Vlade, ministri Tomo Medved, Josip Aladrović i Marija Vučković te čelnici grada i županije, prenosi Media servis.

Šteta na području Požeško-slavonske županije, nakon snažnog nevremena praćenog obilnom tučom, još se zbraja. Već sada se nagađa kako se radi o višemilijunskom iznosu, a nakon sastanka s predstavnicima Vlade županica Antonija Jozić rekla je više o nastaloj šteti.

- Štete na građevinskim objektima, poduzetničkim prostorima, štete na odgojno-obrazovnim zgradama, zdravstvenim zgradama, su ogromne. Teško je govoriti o nekakvim vrijednostima. One su milijunske, ne da su u milijunima one su u desecima milijuna kuna - rekla je Jozić.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković zahvalila se svima koji su od jučer na terenu i sudjeluju na što bržem saniranju stanja uzrokovanog elementarnom nepogodom.

Osvrnula se dodatno na loše stanje u poljoprivredi na tom području:

- U ovakvim teškim okolnostima, poljoprivreda, kao jedna gospodarska djelatnost itekako izložena elementarnim nepogodama, je opet stradala, da s obzirom na razdoblje godine u kojim jesmo, imamo i dodatne štete pa su na mnogim poljoprivrednim gospodarstvima štete i 100%, što unosi dodatan nemir i opterećenje pred naše Hrvatske poljoprivrednike - izjavila je Vučković.

Da se u Požegi dogodila prirodna katastrofa smatra ministar Josip Aladrović.
- Moramo biti svjesni da se u Požeško-slavonskoj županiji jako puno ljudi se bavi poljoprivredom. Poljoprivreda bitna gospodarska grana. Svima onima koji nisu imali ili osigurane nasade ili oni koji imaju takvu štetu da jednostavno dolazi u pitanje njihova poslovna aktivnost moramo na neki način pomoći - smatra Aladrović.

Ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved poručio je kako će Vlada već na sljedećoj sjednici u svim aspektima i kroz sve oblike potpore pružiti pomoć građanima kako bi sanirala posljedice ove prirodne nepogode koja je po drugi puta u mjesec dana pogodila područje. Dodao je i da su štete u poljoprivredi tolike da će oporavak trajati dugi niz godina.

Pročitano 412 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI