Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Ljetnom kampu Klinci kreativci u Adici sudjelovalo 30 djece

Kreativna udruga Danubius iz Vukovara  uz potporu Turističke zajednice grada Vukovara organizirala je  po prvi puta  Ljetni kamp Klinci kreativci koji se održan od 28.6. do 2.7.2021. u park šumi Adica. U proteklih pet dana održane su kreativne radionice za djecu od 9 do 15 godina rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

-Ljetni kamp organizirali smo ove godine  po prvi puta, a zanimanje je bilo jako veliko. Mogu reći kako je ovo bio pilot projekt gdje smo vidjeli koliko su ovakve radionice potrebne djeci koja žele steći nova znanja i vještine i provesti vrijeme u prirodi sa svojim vršnjacima i usvojiti nove vještine i znanja. Iznimno nam je drago da smo u Kreativnoj udruzi Danubius pronašli partnera za ovakvu vrstu događanja, jer kroz poticanje kreativnosti ova djeca mogu postati mladi ljudi koji će pridonijeti obogaćivanju turističke ponude Vukovara-  zaključila je Marina Sekulić i izrazila nadu kako  će se radionice razvijati te uključivati i druge dobne skupine i vrste radionica, poput radionica starih zanata.

ljetni kamp 3

Potporu Ljetnom kampu  dao je i Grad Vukovar. Dražen Kobašević, pročelnik gradskog Odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo izrazio je uvjerenje kako je ovaj kamp tek početak održavanja kreativnih radionica za djecu.

-Razvijanje svijesti kod djece za kreativnosti  to uvijek kao Grad i kroz obrazovni sustav kao nadležni odjel, podupiremo i kroz neke druge projekte. Uvjeren sam kako je ovaj kamp početak edukativnih radionica za djecu  koje će se ovdje u prirodi održavati u ljetnom razdoblju- rekao je Kobašević  

Predsjednik Kreativne udruge Danubius, Ivan Mrkonja, potvrdio jer kako je riječ o pilot projektu koji je ponudio nekoliko radionica.

-Ukupno 30 polaznika kampa sudjelovalo je u raznovrsnim likovnim radionicama, od onih s tušem i masnim bojicama, glinom i lončarskim kolom do izrade nakita od prirodnih materijala, izrade papir mašete te radionica s 3D olovkom- rekao je  Mrkonja.

Ljetni kamp 1

Turistička zajednica grada Vukovara pobrinula se za promotivne majice i ruksake te osvježenje za svakog polaznika i voditelje. Radionice su vodili profesori likovne kulture, umjetnici amateri te djelatnici Gradske knjižnice Vukovar: Nikola Iljkić, Dorotea Iljkić, Josip Elez, Ivan Mrkonja, Vesna Ramač, Lucija Sikirić, Senka Nikšić, Marina Karaula, Silvija Paljušaj, Domagoj Jurčić, Vladimir Vočanec i Dario Šošić.

Kamp je završio izložbom radova polaznika, podjelom priznanja i druženjem.

Pročitano 1052 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI