Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Najbolji film Vinkovčanina Saula Tikvića u projektu Moja.hr

Najbolji film Vinkovčanina Saula Tikvića u projektu Moja.hr Foto: VSŽ
U četvrtak je u večernjem programu HRT2 prikazana završna svečanost projekta Moja.hr, na kojoj je prvo mjesto osvojio Saul Tikvić, svojim filmom o Vukovarsko-srijemskoj županiji i time osigurao završnu svečanost iduće godine u našoj županiji. 
Projektom Večernjeg lista Moja.hr 20 županija i Grad Zagreb odabrali su predstavnike koji su kreirali video u trajanju od jedne minute, a koji se temelje na osobama, običajima, svakodnevnim događajima, prirodi i sličnom. Ovogodišnji slogan projekta je „Moj kraj, moja uspomena, moja budućnost“ , a partner na projektu je Hrvatska radio televizija, te je podržan od strane Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice.
Pobjednički video Vukovarsko-srijemske županije izradio je Saul Tikvić, a u tome su mu pomogli i doprinijeli Davorin Krešić, Dunja Šaran i Dario Hegeduš. 
- Ne mogu vjerovati! – bile su prve riječi Saula prilikom preuzimanja nagrade iz ruku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac.
- Svi timovi iz svih županija imali su zaista genijalne filmove i pravo je čudo da smo uspjeli pobijediti. Jako sam sretan što sam imao priliku upoznati sve ove kreativne ljude iz cijele Hrvatske - kratko je rekao Saul ne skrivajući svoje oduševljenje. 
Saul je imao samo pet godina kada je s roditeljima doselio u Vinkovce iz Slovačke. U Švedskoj je proveo šest mjeseci nakon čega se ipak vratio u Vinkovce iz kojih kaže nikako ne bi volio otići:
- Mislim da ne bi mogao živjeti nigdje drugdje nego tu, u mom malom gradu - rekao je Tikvić.
Za osvojeno prvo mjesto dobio je novčanu nagradu u iznosu 15 tisuća kuna, tablet i godišnju e-pretplatu na Večernji list.
Pročitano 517 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI