Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Održani 5. Novinarski dani i 22. Novinarski bal u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Održani 5. Novinarski dani i 22. Novinarski bal u Vukovarsko-srijemskoj županiji Foto: Press.032

U Vinkovcima su u subotu održani 5. Novinarski dani i 22. Novinarski bal u Vukovarsko-srijemskoj županiji na kojem se, uz poštivanje epidemioloških mjera, u organizaciji županijskog Ogranka Hrvatskog novinarskog društva (HND) okupio veliki broj novinara iz Vukovarsko-srijemske županije.

Gosti ovogodišnjih Novinarskih dana i bala bili su predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, dopredsjednik strukovne organizacije Goran Gazdek, predsjednica Središnjeg odora HND-a Sanja Mikleušević Pavić i predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever.

Lokalno novinarstvo i kako preživjeti u lokalnom novinarstvu bila je tema 5. Novinarskih dana koja je pobudila zanimanje nazočnih novinara, koji dolaze iz lokalnih medija te su svjesni značaja koji lokalni mediji imaju za svaku mikro društvenu zajednicu. 

- Europski fondovi velika su prilika i za novinarstvo, posebice lokalno jer nude brojne projekte na koje mogu konkurirati lokalni mediji i na taj si način uvećati prihode, pa i plaće - poručuje je predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever dodajući kako u Hrvatskoj postoje primjeri lokalnih medija koji uspješno koriste mogućnosti EU fondova.

- Mislim da je to put kojim moramo ići i kako je prošlo vrijeme kada su se lokalni mediji financirali isključivo od strane svojih vlasnika, a koji su u hrvatskim prilikama uglavnom jedinice lokalne samouprave - mišljenja je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

Pročitano 539 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI