Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac primio goste iz Njemačke

U posjet Vukovaru stigao je gradonačelnik njemačkog grada Vache, Martin Müller, te mladi iz istoga grada koji posljednjih 10 dana borave u Vukovaru.  Riječ je o projektu međunarodne suradnje koji Grad Vukovar zajedno s njemačkim gradovima Geisa i Vacha provodi još od 2014. godine, a čiji je cilj da mladi iz Hrvatske i Njemačke upoznaju druge kulture i zemlje, sruše predrasude te stvaraju nova poznanstva. Goste iz Njemačke primio je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

-Uz upoznavanje novih kultura, mladi na ovaj način stvaraju internacionalna prijateljstva i mnoga od njih ostaju zauvijek- naglasio je Sušac.

Gradonačelnik Vache, Martin Muller, naglasio je kako nije prvi puta u Vukovaru ali kako je Vukovar uvijek iznova impresionira.

-Svaki puta kad dođem u Vukovar vidim kako grad raste i izgrađuje se a s drugw strane još uvijke su vidljivi tragovi rata- rekao je Muller.

Cijeli projekt preokrenuli su Udruga Caritas iz  Geisa i bivši vukovarski gvardijan fra Zlatko Špehar, podsjetila je Daniela Tischendorf iz Udruge Caritas.

 Nijemci u Vukovaru

Mladima iz Njemačke svidio se grad, Vodotoranj, Dunav, hrana ali najviše prijateljstva koja su sklopljena s mladim Vukovarcima. Zajedno su proteklih 10 dana sudjelovali  u brojnim aktivnostima poput uređenja Vukovarske ade, čišćenju dvorišta Gradskog muzeja i sličnih. Tijekom svog boravka u Vukovaru i okolici su posjetili memorijalna i kulturna mjesta u Vukovaru.

Pročitano 621 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI