Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Broj poroda u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar neznatno manji

Broj poroda u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar u zadnje je vrijeme u neznatnom padu. Potvrdio je to dr. Željko Vlačić, zamjenik šefa Odjela ginekologije i porodništva u ovoj bolnici rekavši kako je broj poroda u 2019. godini bio 392, u 2020. je bilo 390 poroda dok je do 27. srpnja ove godine u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar bilo  203 poroda.

-Riječ je o rodiljama iz bivše Općine Vukovar ali i Vukovarsko-srijemske županije- pojasnio je dr. Vlačić.  Dodao je i kako je 2020. godine porođeno 9  COVID pozitivnih pacijentica, a ove godine 16 te naglasio kako nisu imali značajnih komplikacije niti kod COVID pozitivnih  majki a niti kod novorođenčadi.

 U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar je tijekom godinu i pol dana posebno organizirano rodilište na način da je kod prijema svakoj rodilji učinjen PCR test na Covid-19, te su, ukoliko su pozitivne, smještane u zasebne sobe.

-Zahvaljujući dobroj organiziranosti  liječnika, primalja, medicinskih sestara i drugog osoblja u bolnici  i nadalje smo na usluzi pacijenticama- poručili su iz Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar.  

Pročitano 536 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI