Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Tretman suzbijanja komaraca u Osječko - baranjskoj županiji

Tretman suzbijanja komaraca u Osječko - baranjskoj županiji FOTO: ARHIVA HRV

Kako bi se spriječilo izlijetanje novog naraštaja komaraca na području Grada Osijeka, u ponedjeljak i utorak proveli su se larvicidni tretmani suzbijanja komaraca na području Sarvaša.

Uslijed obilnih oborina i velikih poplava na području Njemačke, Austrije i drugih zapadnih zemalja, kroz Republiku Hrvatsku prolazi veliki vodeni val Dunava zbog čega je njegova razina u posljednjih sedam dana porasla za tri do četiri metra.

Očekuje se kako će iza vala ostati značajne površine izlivene vode te posljedično i aktivacija larvi komaraca.

Grad Osijek ove je sezone proveo 16 larvicidnih tretmana na površini od 390 hektara, pet avionskih tretmana na površini od 5900 hektara, sedam ručnih tretmana na 233 hektra teško dostupnih zelenih površina te 39 tretmana sa zemlje na površini od 34 802 hektra.

- Prema zadnjim financijskijm izvješćima 3,8 milijuna kuna potrošeno je na tretiranje komaraca. Vlada RH donirala je 3 milijuna kuna sredstava za tretiranje komaraca Osječko-baranjskoj županiji te 2 milijuna kuna Vukovarsko-srijemskoj županiji što čini ukupno 5 milijuna kuna za ovo područje - pojasnio je Ivan Karalić v.d. pročelnika ureda gradonačelnika grada Osijeka.

Pročitano 797 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI