NAJNOVIJE
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godin, s grupom mališana nazvanim Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)
U pripremi je novi korona protokol za škole

Četvrti val koronavirusa u našoj zemlji uzima maha, a koronabrojke su i dalje četeroznamenkaste, prenosi Media servis. Preminulo je 12 osoba. Među novozaraženima dominiraju djeca i mladi, na današnjeg 1291 novozaraženog, 260 ih je školske dobi. Upravo zato najavljen je novi koronaprotokol za škole. A za sedam dana bez Covid potvrda zdravstveni i socijalni radnici neće moći na svoje radno mjesto.

(Petak, 24 Rujan 2021 16:50)
Novi krug javnog cijepljenja 29.rujna u Vinkovcima

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Doma zdravlja Vinkovci pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije, a koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19,  da se odazovu na cijepljenje. 

(Petak, 24 Rujan 2021 16:25)
Aladrović umirovljenicima najavio mogućnost trećeg roka za isplatu covid dodatka

Nakon svečane sjednice Skupštine Matice umirovljenika Hrvatske, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović potvrdio je da postoji mogućnost otvaranja trećeg poziva za isplatu covid dodatka onim umirovljenicima koji ispunjavaju uvjete, a do sada taj dodatak nisu dobili. 

(Petak, 24 Rujan 2021 16:20)
Počelo obilježavanje Dana Općine Lovas

Obilježavanje Dana Općine Lovas, koji je 29. rujna, počelo je danas polaganjem vijenaca i molitvom kod spomen obilježja masovne grobnice žrtava iz Domovinskoga rata i spomen križa u središtu Lovasa.

(Petak, 24 Rujan 2021 12:45)

Udio delta varijante i dalje raste

Ministar zdravstva Vili Beroš Ministar zdravstva Vili Beroš Foto: Arhiv HRV-a

Prema rezultatima najnovijeg sekvenciranja uzoraka koji su poslani 20. srpnja, 13 posto uzoraka je bilo zaraženo alfa varijantom, a 84 posto s dokazanom delta varijantom, što znači da u Hrvatskoj udio nove varijante i dalje raste, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite, prenosi HINA.

Ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Stožera istaknuo je kako je Hrvatska prema najnovijoj karti ECDC-a i dalje na vodećem mjestu - ostali smo u narančastoj zoni i bilježimo najmanji dnevni rast zaraženih od konkurencije. 

- Ta činjenica nas je utvrdila u statusu najsigurnije turističke destinacije. To je od iznimne važnosti i razlog je za zadovoljstvo, ali i za oprez - rekao je.

Dodao je kako je u Hrvatskoj preko milijun turista što sa sobom nosi povećani rizik za prijenos bolesti, stoga to mora biti upozorenje na pridržavanje mjera i cijepljenje kako bismo imali siguran turizam.

Beroš je ponovno apelirao na starije građane da se cijepe kako bi zaštitili svoje živote te rekao kako su pokrenuli dodatnu akciju aktiviranja patronažne službe, odnosno 1200 patronažnih jedinica koje će, ako treba, ići od vrata do vrata i starije podsjećati na važnost cijepljenja. 

Izvijestio je kako je preko 81,4 posto liječnika cijepljeno najmanje jednom dozom, a razgovaraju i o koracima koje će poduzeti kako bi promovirali cijepljenje među medicinskim sestrama. Dodao je kako su na Znanstvenom savjetu apostrofirali pametnu upotrebu covid potvrda kao nešto što će poticati zdravstvenu sigurnost u zdravstvenom sustavu.

Upitan o obveznom cijepljenju za pojedine sektore, naveo je kako obaveza u ovom trenutku nije izgledna, već dominira razmišljanje o pametnoj upotrebi covid potvrda koje i necijepljenima omogućavaju radne aktivnosti.

Pročitano 80 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija