Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Raste broj noćenja u Osječko - baranjskoj županiji

Raste broj noćenja u Osječko - baranjskoj županiji FOTO: Arhiva HRV

Potpore u turizmu radi ublažavanja posljedica usred epidemije bolesti COVID-19 i ove su godine dodijeljene na području Osječko-baranjske županije. Broj noćenja na tom području je u porastu što ukazuje na pozitivan trend razvoja kontinentalnog turizma. 

Osječko-baranjska županija je putem javnog poziva dodijelila potpore u turizmu radi ublažavanja posljedica usred epidemije bolesti COVID-19.
- Dodijeljena je ukupno 21 potpora korisnicima obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava, obrtima i trgovačkim društvima. Maksimalan iznos je bio 40.000 kuna, a ukupno je utrošeno 600.000 kuna.rekla je Ivana Gusak Galić iz kabineta župana osječko-baranjske županije te dodala kako je to samo jedna od potpora u turizmu. Jedan javni poziv još je otvoren, a riječ je o potporama za organizaciju i sudjelovanje u manifestacijama koji traje najkasnije do 31. listopada.

Prema podacima, Osječko-baranjska županija u prvih sedam mjeseci ove godine bilježi porast broja noćenja.
- Povećanje noćenja je 36% u odnosu na prošlu godinu, što je jako dobro - rekla je direktorica turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.

 Pandemija je dovela i do nekih pozitivnih trendova u dolascima domaćih turista od kojih su neki prvi puta posjetili hrvatski istok.

- Od sredine kolovoza ponovo kreću kruzeri na području hrvatskog Podunavlja, što je dodatan razlog za optimizam. - istaknula je Jurić.

Osječko-baranjska županija nastavlja s potporama u turističkom sektoru za koji je ove godine kroz četiri modela potpora osigurano više od 2,5 milijuna kuna. Razvoju turizma na ovom području uz dodatne sadržaje i potpore najviše znači promocija kontinenta koju je važno nastaviti.

 

Pročitano 417 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI