Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Postani dizajner hrvatske strane eurokovanica

Postani dizajner hrvatske strane eurokovanica FOTO: Arhiva HRV

Hrvatska narodna banka raspisala je natječaj za izbor dizajna nacionalne strane eurokovanica koji je otvoren do 15. rujna 2021.

Na ovom natječaju mogu sudjelovati sve punoljetne fizičke osobe, državljani Republike Hrvatske. Autori se na natječaj mogu javiti samostalno ili u koautorstvu s drugim fizičkim osobama.

Motivi koji su odabrani za hrvatsku stranu eurokovanica su geografska karta Republike Hrvatske za naličje kovanice od 2 eura, životinja kuna za naličje kovanice od 1 eura, Nikola Tesla za naličje kovanica od 50, 20 i 10 centi te glagoljica za naličje kovanica od 5, 2 i 1 centa. U pozadini svih motiva nalazit će se šahovnica, kao najupečatljiviji dio grba Republike Hrvatske.

Ukupni fond naknada za natječaj iznosi najviše 500.000 kuna koji će se isplaćivati za tri najuspješnija prijedloga dizajna naličja eurokovanica po pojedinom motivu i to za prvorangirani dizajn 70.000 kuna, drugorangirani dizajn 35.000 kuna te trećerangirani dizajn 20.000 kuna.

Svi pristigli natječajni radovi ocjenjivat će se anonimno, a najuspješniji prijedlozi dizajna svakog motiva upućuju se Vijeću Europske unije, Europskoj komisiji i državama članicama čija je valuta euro.

Cijeli tekst natječaja i ostala dokumentacija dostupni su na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke.

Pročitano 491 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI