Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Objavu načelnika Općine Borovo osudila javnost, slučaj predan policiji

Objavu načelnika Općine Borovo osudila javnost, slučaj predan policiji Foto: Facebook Radio Borovo

Načelnik Općine Borovo Zoran Baćanović (SDSS) na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti objavio je na svome Facebook-profilu fotografiju na kojoj se vidi transparent  koji je uzburkao hrvatsku javnost.

Riječ je o fotomontaži na kojoj se u pozadini vidi kolona srpskih izbjeglica tijekom Oluje dok su u prvom planu prosvjednici koji nose transparent, ispisan ćirilicom, na kojemu piše „Oluja – zločin koji još traje“. Odmah poslije objave uslijedile su brojne reakcije i osude ovakvog istupa načelnika Borova, sela s pretežito srpskim stanovništvom koje se nalazi kraj Vukovara, a u cijeli slučaj su se uključili policija i Državno odvjetništvo. Predsjednik Vlade Andrej Plenković osudio je Baćanovićevu objavu dodajući kako je ona neprihvatljiva, neprimjerena.

-Ne mogu uopće shvatiti kako je moguće tako nešto staviti na Facebook ako ste načelnik općine u Republici Hrvatskoj", rekao je Plenković te dodao kako će o tome razgovarati sa SDSS-om.

Baćanovićevu objavu komentirao je  Marijan Pavliček predsjednik Hrvatske konzervativne stranke istaknuvši kako su takve objave  čelnika jedne općine u Hrvatskoj  nedopustive.

-Je li to ta politika pomirbe koja se u zadnjih godinu dana na stotine puta ponavljala kako od strane premjera Plenkovića tako i od strane predsjednika SDSS-a- pita se Pavliček.

-Do sada Pupovca nismo čuli, a ukoliko se ne oglasi  i ne pokrene stegovni postupak, jasno i glasno daje do znanja da SDSS podržava ovakve izjave i da u biti Milorad Pupovac samo na jedan perfidniji i lukaviji način provodi sve ono što čelni ljudi SDSS-a na lokalnim razinama otvoreno i jasno govore, a to je kao što je i ovdje slučaj promoviranje srpske agresije te negiranje prava Hrvata na vojno redarstvenu operaciju Oluja- zaključio je Pavliček.

Na upit novinara HRV-a o objavi na svojoj Facebook stranici Baćanović nije htio ništa komentirati. Baćanović je na mjesto načelnika općine Borovo izabran kao kandidat SDSS-a, a ovo nije prvi put da je uzburkao hrvatsku javnost. Naime, početkom svibnja negativno je reagirao na mural oslikan na Veleprometovoj trgovini u središtu Borova, u čast 12 ubijenih hrvatskih redarstvenika u tom mjestu 1991. godine.

Pročitano 525 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI