Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Vinkovački osnovnoškolci u svijetu robotike

Osnovnoškolcima u Vinkovcima i okolici tijekom ljetnih mjeseci bile su organizirane aktivnosti  iz svijeta digitalnih tehnologija. Riječ je o radionicama robotike u okviru projekta Rotary4Kids in STEM, a u organizaciji  Udruge Locus, i pod pokroviteljstvom Rotary kluba Vinkovci 1937.

„Djeca su ovo  ljetno vrijeme  iskoristila za istraživanje svijeta mehanizama i jednostavnih strojeva, konstruirajući ih, što prema predlošcima, što prema vlastitim zamislima otpuštajući kreativnost da učini svoje. Dotakli su se naravno i programiranja i upravljanja edukacijskih botova u različito simuliranim okruženjima, poznavanja abecede, preko kružnih utrka s preprekama do vreve gradskih prometnica- pojasnio je dopredsjednik Udruge Locus Tomislav Stepić.

U Udruzi  Locus ističu kako je cilj ovih radionica već postignut, a to je kvalitetno ispunjeno slobodno vrijeme, posebice u ljetnim mjesecima, kada djeci nisu baš dostupne različite izvannastavne aktivnosti.

Provedba projekta je započela u lipnju donacijom vrijedne edukacijske opreme Rotarijanaca Udruzi Locus, a nastavio se u srpnju, realizacijom ovih besplatnih ljetnih radionica.

Početkom nove školske godine 2021./2022. u listopadu se aktivnosti projekta nastavljaju u vidu kontinuiranog cjelogodišnjeg programa izvanškolskih aktivnosti za djecu,  pod nazivom Rotary prvi program i Rotary prvi robot.

Pročitano 607 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI