Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Dugogodišnji vinkovački svećenik mons. Tadija Pranjić otišao u mirovinu

Vinkovački dugogodišnji župnik mons. Tadija Pranjić  otišao je u mirovinu. U nedjelju, 22. kolovoza  po posljednji  je puta kao župnik vodio svečano misno slavlje u župi Sv. Euzebija i Poliona, prije odlaska u zasluženu mirovinu nakon 48 godina svećeničke službe, 38 godina obnašanja službe župnika Velike crkve i 26 godina na mjestu dekana Vinkovačkog dekanata.

Mons. Pranjić je za vrijeme Domovinskog rata pružao potporu svima koji se je od njega tražili, a sa svojim župljanima, hrvatskim redarstvenicima i vojnicima te njihovim obiteljima podijelio je svaki ratni i poratni trenutak. Bio je svećenik na području u kojemu je poginulo najviše hrvatskih branitelja i u svom je životu i svećeničkom djelovanju na posljednji počinak ispratio najviše poginulih hrvatskih branitelja u cijeloj Hrvatskoj.

-Moj je pješčani sat iscurio i vrijeme je da se malo povučem u mirnije vode. Ušao sam već u godine, a prošao sam svašta. Nisam nikad kao mladi svećenik mislio da će mi Bog udijeliti tako tešku sudbinu. Za vrijeme Domovinskog rata sve je bilo razoreno, a zahvaljujući Republici Hrvatskoj, civilnim vlastima koji su maksimalno pomagali, županima i gradonačelnicima, naša župna crkva sada je prekrasno uređena. -rekao je među ostalim,  mons. Tadija Pranjić.

Pročitano 547 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI