Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Borovu održan tečaj za poljoprivrednike

U ponedjeljak je u Borovu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede održan besplatan tečaj za poljoprivrednike na temu uzimanja uzoraka tla za analizu.

Ciljana grupa su poljoprivrednici koji posjeduju minimalno 1 hektar poljoprivredne površine, a koji će se na ovaj način educirati o zakonskim obvezama vezano za uzimanje uzoraka tla. Aleksandar Knapček, viši stručni savjetnik u Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede je rekao kako će poljoprivrednici koji prođu ovu edukaciju dobiti potvrdu kao dokaz da su osposobljeni za uzimanje uzoraka tla na svojim parcelama, kako ne bi morali plaćati taj trošak.

- Ciljana grupa su svi poljoprivrednici koji su u Upisniku poljoprivrednika i imaju više od 1 hektar poljoprivredne površine u sistemu ARKOD. Svi poljoprivrednici su obavezni da do kraja 2022. godine napraviti tu analizu – kaže Knapček.

Ministarstvo poljoprivrede će do kraja godine organizirati još dva tečaja za poljoprivrednike iz Borova na temu uzimanja uzoraka tla za analizu.

Tečaj za poljoprivrednike organiziran je u sklopu Programa ruralnog razvoja, Mjere 1 – Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja. Ova aktivnost sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 90 %, a preostalih 10 % su sredstva iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Pročitano 666 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI