Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Veleposlanik Kraljevine Norveške posjetio Vukovar

Veleposlanik Kraljevine Norveške posjetio Vukovar FOTO: Žana Kunji

Veleposlanik Kraljevine Norveške Njegova Ekscelencija Haakon Blankenborg posjetio je u srijedu, 25. kolovoza, grad Vukovar gdje ga je u svom uredu u 11 sati primio gradonačelnik Ivan Penava.

Norveški veleposlanik Blankenborg nakon sastanka rekao je: 

- Uvijek me jako veseli biti u Vukovaru. Na današnjem sastanku imali smo dobru razmjenu informacija. Ovdje sam prvenstveno kako bih čuo s kojim se izazovima susrećete i koji su prioriteti. Razgovarali smo o kooperaciji između Vukovara i Norveške, ali i o mogućnostima između Hrvatske i Norveške. Ovo nije bio sastanak u kojem smo odlučivali, ovo je bio sastanak u kojemu smo razmijenili informacije i svjetonazore. Za mene je bilo vrlo korisno i informativno. -

penava norveška 2

Na dolasku mu se zahvalio gradonačelnik Ivan Penava koji je na početku sastanka veleposlaniku iznio informacije o gradu Vukovaru, perspektive te razvojne potencijale grada i Republike Hrvatske.

- Gledamo iskoristi svaku prigodu da unaprijedimo međusobnu suradnju, život vukovaraca, ali i suradnju na korist oba naroda i hrvatskog i norveškog. Mislim da je to smisao svake diplomacije i zato su ovakvi kontakti uvijek dragocjeni. -

rekao je gradonačelnik te dodao kako je otvoren za buduće suradnje i nada se nastavku kooperacije Vukovara, ali i Republike Hrvatske s Kraljevinom Norveškom.

Pročitano 622 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI