Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Župan Damir Dekanić primio predsjednika Vlade Županije Posavske Đuru Topića

Župan Damir Dekanić primio predsjednika Vlade Županije Posavske Đuru Topića Foto: VSŽ

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić je u Palači Srijem u Vukovaru održao radni sastanak s predsjednikom Vlade Županije Posavske Đurom Topićem.

Razgovaralo se o mogućnostima pripreme i provedbe zajedničkih projekata financiranih iz fondova Europske unije te potpori Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije u postupku pripreme i provedbe zajedničkih projekata.

Obje strane su se usuglasile o potrebi međusobne suradnje u području od zajedničkog interesa, osobito u području navodnjavanja, prometne infrastrukture, zdravstvu, gospodarstvu i privlačenju investicija.

Župan Dekanić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Županijom Posavskom, te vjeruje u nastavak dobre suradnje. Izrazio je spremnost naše županije za pomoć na uspostavi profesionalne vatrogasne postrojbe Županije Posavske kao i spremnost u jačanju međusobne suradnje dviju pograničnih i prijateljskih županija.

Predsjednik Topić je zahvaljujući na prijemu i sastanku naveo spremnost njegove županije u zajedničkim projektima s Vukovarsko-srijemskom županijom, u kojima se može omogućiti daljnji napredak za razvoj Županije Posavske.

Sastanku su nazočili zamjenik župana Franjo Orešković, v.d. pročelnik Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Marko Dikonić, kao i v.d. direktora Ureda za razvoj i EU integracije Županije Posavske Marko Vukić.

Sporazum o prijateljskoj suradnji između Vukovarsko-srijemske županije i Županije Posavske potpisan je 17. ožujka 2010. godine, sa ciljem promicanja održivog gospodarskog i društvenog razvoja pograničnih područja, zajednički rad na rješavanju zajedničkih izazova pograničnog područja, te promicanje zajedničkih aktivnosti malih razmjera koje uključuju lokalne sudionike iz pograničnog područja.

Pročitano 501 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI