Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

EU projekt "Školska oprema za Slavoniju i Pounje"

EU projekt "Školska oprema za Slavoniju i Pounje" FOTO: ARHIVA HRV

Za novi EU – projekt FEAD (Fond europske pomoći za najpotrebitije) pod nazivom „Školska oprema za Slavoniju i Pounje“ započelo s prikupljanjem zahtjeva za humanitarnu pomoć u gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci.Projekt je financiran putem Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod, a Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je jedan od provedbenih partnera.

Korisnici koji ostvaruju pravo na školsku opremu iz ovog projekta su djeca koja će u školskoj godini 2021./2022. pohađati 1. - 8. razred osnovnih škola na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci koje obuhvaća gradove Vinkovci i Otok i općine: Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci, prema sljedećim kategorijama:

KATEGORIJA 1. Djeca iz obitelji primatelja zajamčene minimalne naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem Centra za socijalnu skrb Vinkovci.

KATEGORIJA 2. Djeca samohranih roditelja s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH od 4.062,51 kuna.

KATEGORIJA 3. Djeca u obiteljima s 3 i više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 6.436,00 kuna.

KATEGORIJA 4. Iznimno, djeca u obiteljima s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću dulje od 3 mjeseca, ostali nezaposleni ili zaposleni bez ili blokiranih primanja, te obitelji koje zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu.

Zbog narudžbe odgovarajućih veličina školske opreme potrebno je da roditelji najkasnije do 6. rujna 2021. godine u sjedište Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci na Trgu bana Josipa Šokčevića 1, Vinkovci, za djecu koja ispunjavaju gore navedene kriterije i koja će u školskoj godini 2021./2022. pohađati 1. – 8. razred osnovne škole dostave popunjene i potpisane obrasce: zahtjev za humanitarnu pomoć, izjava o zajedničkom kućanstvu, anketni upitnik (za svako dijete pojedinačno) te privola o zaštiti osobnih podataka

Za sve eventualne nejasnoće te za potrebnu dokumentaciju korisnici se mogu obratiti izravno u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci na Trgu bana Josipa Šokčevića 1 ili na telefon: (032) 332 523.

Pročitano 602 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI