Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Gradska četvrt Borovo naselje dobila novu javnu rasvjetu

Gradska četvrt Borovo naselje dobila novu javnu rasvjetu Foto: J. Vrdoljak

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Filip Sušac sa suradnicima, obišli su Ulicu dr. Ante Starčevića u gradskoj četvrti Borovo naselje gdje je završena sanacija javne rasvjete.

Osim spomenute ulice, završena je sanacija javne rasvjete i u dijelu Kolodvorske ulice te u dijelu Ulice Jana Bate u ovoj vukovarskoj gradskoj četvrti ukupne dužine od 1,3 kilometara.

Zamijenjeni su neispravni elektroenergetski kabeli, uzemljivač, 24 metalna stupa i betonska temelja  te 50 svjetiljki. Nove svjetiljke opremljene su energetski učinkovitim LED svjetlosnim izvorima.

Sanacijom javne rasvjete poboljšana je pouzdanost sustava, sigurnost u prometu, vizualni izgled i energetska učinkovitost javne rasvjete.

- Provedbom ovog projekta krećemo s planom potpune zamjene javne rasvjete i prelazak na LED tehnologiju koja u znatnoj mjeri omogućava smanjenje potrošnje električne energije, konkretno, u ove tri ulice ušteda je 50 posto. LED tehnologija omogućava lakše upravljanje i usklađivanje s potrebama građana, ali i uštedu energije kojoj težimo i koja će biti jedna od ciljeva nove perspektive Europske unije. Iza ovakve nove tehnologije krije se zakon koji se mora poštovati, a tiče se svjetlosnog onečišćenja urbanih središta izjavio je gradonačelnik Penava.

Po riječima zamjenika gradonačelnika Filipa Sušca, ovo je samo jedan mali korak u generalnom cilju Grada Vukovara kada je u pitanju uvođenje LED tehnologije. Dodao je i kako je trenutno u tijeku javna nabava za novi ciklus čija je procijenjena vrijednost 3,5 milijuna kuna.

- Uzimajući u obzir novu perspektivu Europske unije, Grad Vukovar u sljedećem razdoblju planira namijeniti 20 milijuna kuna za sanaciju javne rasvjete na području cijeloga grada što će nam dugoročno donijeti velike uštede po pitanju električne energije, ali i samih održavanja rasvjetnih tijela - pojasnio je Sušac.

Radove je izveo Elektroinstalatersko-trgovački obrt "Crnjac" iz Vukovara, a vrijednost izvedenih radova je 576.793,75 kuna s PDV-om.

Pročitano 527 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI