Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Turistička zajednica grada Vukovara: "Bilježimo sjajne rezultate u prvih osam mjeseci ove godine"

Turistička zajednica grada Vukovara: "Bilježimo sjajne rezultate u prvih osam mjeseci ove godine" FOTO: TZ grad Vukovar

U prvih osam mjeseci ove godine turizam grada Vukovara bilježi sjajne rezultate. Povećan broj noćenja, brojne manifestacije, ali i povratak nautičkog turizma doveli su do impozantnih brojki.

- Prema podacima iz sustava eVisitor u prvih osam mjeseci 2021. godine ostvareno je 71% više dolazaka, odnosno 98% više noćenja turista nego u 2020. godini. U odnosu na rekordnu 2019. godinu u istom je razdoblju ostvareno 60% rezultata u dolascima i 72% u noćenjima. -

rekla je direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić te dodala kako rezultate treba promatrati bez kategorije školskih ekskurzija, koji zbog pandemije, nije bilo.

Otvorena su i četiri nova obiteljska privatna smještaja, a započeo je i nautički turizam gdje se također očekuju odlični rezultati.

Turizmu u našem gradu pridonose i organizacije brojnih manifestacija poput VukovarArta, festivala "Svi zaJedno Hrvatsko naj" , DunavArta i brojnih drugih, a ove godine ponovno se održao nakon pandemijske godine, 15. po redu Vukovar film festival:

- Prošle godine festivala nije bilo, a prethodnih godina je trajao i više dana te se uvijek bilježi veći broj noćenja. Ove godine zbog epidemioloških mjera brojke variraju, no svakako su rezultati bolji nego prethodne godine. Možemo biti zadovolji jer se festival ipak održao -

rekla je Sekulić te dodala kako se do kraja godine nada još boljim rezultatima.

Pročitano 407 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI