Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Održan sastanak Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije

Održan sastanak Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije Foto: VSŽ

Redovna sjednica Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije održana je u Palači Srijem u Vukovaru, a nazočio joj je i zamjenik župana Srđan Jeremić.

Jeremić je rekao kako je dogovoreno da se Dan nacionalnih manjina održi 26. rujna u Vukovaru, a domaćin ove godine je Vijeće mađarske nacionalne manjine. Podržana je inicijativa da Koordinacija pozove pripadnike nacionalnih manjina da se na sljedećem popisu stanovnika izjasne o nacionalnoj pripadnosti, a aktivnosti bi bile usmjerene na sudjelovanje u emisijama lokalnih televizija i kratke radijske reklame. Novim rebalansom proračuna je dogovoreno da se proračun za Vijeća poveća za 90 tisuća kuna. Bilo je riječi i o nastavku projekta „Dunav nas spaja“ te drugim projektima vezanima za nacionalne manjine u našoj županiji.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Koordinacije Svetislav Mikerević koji je izrazio zadovoljstvo što će se nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, Dan nacionalnih manjina ove godine obilježiti.

Pročitano 482 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI