Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Naša županija na visokom mjestu po procijepljenosti u Hrvatskoj

Naša županija na visokom mjestu po procijepljenosti u Hrvatskoj FOTO: ARHIVA HRV

Zaključno s 8. rujna utrošeno je 3.314.168 doza cjepiva, a cijepljeno je je 43,13% ukupnog stanovništva, odnosno 51,79% odraslog stanovništva. Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo rečeno je kao se planira s trećom dozom cijepiti osobe koje su se cijepile s Pfizer cjepivom osam mjeseci nakon druge doze te kako je u planu krenuti s docjepljivanjem od listopada.

U našoj županiji bilježi se odličan broj cijepljenih: -Trenutno je u županiji cijepljeno 52,3% odraslog stanovništva, a drugi pokazatelji kažu kako ukupno cijepljenih završenih, dakle cijepljenih s obje doze, je 49,5 % što ukazuje na jedan od boljih rezultata u Hrvatskoj. - rekla je Vedrana Lanc – Čurdinjaković, specijalistica epidemilogije te je dodala kako je interes za cjepljenjem u vukovarsko – srijemskoj županiji i dalje visok.

Hrvatska ljekarnička komora najavila je od subote, 11. rujan, cijepljenje u ljekarnama diljem zemlje, a u našoj županiji dvije ljekarne iz Vinkovaca i dvije iz Vukovara provoditi će cijepljenje.

Epidemiologinja je pozvala građane da i dalje ostanu odgovorni i odazovu se na cijepljenje kako bi zaštitili i sebe i druge.

Pročitano 703 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI