Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Trut: Škole se mogu štititi uobičajenim mjerama i pozvati policiju

Trut: Škole se mogu štititi uobičajenim mjerama i pozvati policiju Foto: Arhiv HRV-a

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a Damir Trut preporučio je u petak svim školama da se od eventualnih incidenata štite svim uobičajenim mjerama kojima se inače koriste, a ako je potrebno da zovu i policiju.

- Škole imaju sigurnosne protokole, osiguranje, zaštitare, kamere, znači one mogu koristiti sve te elemente koje inače koriste za sigurnost škole, a mogu pozvati i policiju ako treba reagirati - rekao je Trut za Dnevnik Nove TV komentirajući incident nasilnog ulaska roditelja u školu u Krapinskim toplicama i prosvjed protiv nošenja maski.

- Riječ je o događaju koji traje dva do tri dana gdje jedan roditelj radi pritisak na školu kako bi njegovo dijete moglo dolaziti bez maske - pojasnio je Trut dodavši da je policija bila tamo i postupila sukladno propisima.

Istaknuo je da policija u školu može ući samo na poziv ravnatelja i onda reagirati.

- Ravnatelj će prijaviti današnji događaj i nakon toga će policija postupati i otkriti što i na koji način se tamo događalo. Ako je bilo ikakvog pritiska i nasilnog ponašanja to treba osuditi, a poglavito ako se za pritisak koriste djeca - rekao je Trut.

Preporučio je i svima ostalima, primjerice zaposlenicima u dućanima, ako imaju problema s ljudima koji odbijaju nositi maske, da također pozovu policiju koja će onda postupiti po dojavi.

Pročitano 365 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI