Ispiši ovu stranicu

Veleučilište proslavilo svoj dan na rođendan Lavoslava Ružičke - 13. rujna

Proslava je održana na otvorenom zbog epidemioloških mjera Proslava je održana na otvorenom zbog epidemioloških mjera Milan Paun

Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru proslavilo je svoj 16. rođendan.

Svečana sjednica Stručnoga vijeća održana je na salašu Goldschmidt kraj Vukovara na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim dužnosnicima, zaposlenicima i studentima te ustanovama koje su pomogle rad veleučilišta.

Dekan veleučilišta Željko Sudarić kaže da veleučilište slavi svoj dan na rođendan nobelovca Lavoslava Ružičke koji je rođen 13. rujna 1887. godine u Vukovaru.

Nagradu je primio ministar obrane Mario Banožić koji je radio kao predavač na veleučilištu.

„Meni je kao vanjskom suradniku bila čast sudjelovati u razvoju veleučilišta kroz regionalnu upravu, Ured državne uprave i sada Vlade RH. Uvijek sam bio veleučilištu na raspolaganju. Siguran sam u dobru budućnost veleučilišta obzirom na sastav predavača i partnera suradnika te sadašnjega dekana. Broj studenata povećavat će se i meni će biti drago da pomognem studentima te na taj način pomognem Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji”, rekao je Banožić koji je zahvalio veleučilištu u ime nagrađenih.

Marija Maslov dobila je nagradu za studenta generacije.

Na skupu je rečeno kako na veleučilištu studira i petero studenta Hrvata iz Srbije.

 

Pročitano 595 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun