Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Velik broj posjetitelja ovogodišnjega 14. vukovarskog etno sajma

Među kulturnim događanjima koja su obilježila drugi dan 14. vukovarskog etno sajma bio je i 4. Vukovar OktoBierFest, manifestacija koju organiziraju Lions klub Vukovar i vukovarska Udruga Nijemaca i Austrijanaca. Prigoda je to, kroz umjetnički program pokazati Vukovarcima i gostima kulturu i tradiciju Nijemaca i Austrijanaca uz ponudu domaćih piva. Predsjednik Udruge Nijemaca i Austrijanaca Vukovar, Darko Tufekčić, poželio je svima dobrodošlicu te  istaknuo kako na ovogodišnjem VukovarOktoBierFestu sudjeluju  Udruga Nijemaca i Austrijanaca iz Sirača te gosti iz  Mađarske i iz Subotice.

-Ova manifestacija je humanitarnoga karaktera  i usmjerena je skupljanju sredstava  kroz projekt Halo pomoć koji već pet godina Lions klub Vukovar provodi u svome gradu, a namijenjena je starijim Vukovarcima koji žive sami. Oni dobiju telefon i narukvicu s dugmićem  u slučaju da im se nešto dogodi kako bi mogli pozvati pomoć koja će im stići vrlo brzo- rekla je Mirjana Semenić Rutko direktorica za članstvo Lions Kluba Vukovar i apelirala na posjetitelje da pomognu u prikupljanju sredstava.

Posjetitelje su pozdravili i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, koji je svima poželio dobar provod na 14. vukovarskom Etno sajmu, a isto su učinili i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić i tajnik Lions kluba Vukovar, Željko Đekić.

Udruženje obrtnika Vukovar organiziralo je Gastro manifestaciju Okusi Hrvatske gdje su obrtnička društva gotovo iz cijele Hrvatske predstavila specijalitete svojih krajeva.

Okusi Hrvatske

-Ove godine u Vukovar je došlo oko 30 sudionika. Posjetitelji su mogli kušati vukovarski grah, pljeskavice od divljači, arambašiće, rižoto od plodova mora  i brojne druge specijalitete hrvatskih krajeva-  rekao je predsjednik Udruženja obrtnika, Dražen Zovko.

U okviru 14. vukovarskog etno sajma održan je i Susret folklornih  društava Dunav svome gradu gdje je domaćin bilo Hrvatsko kulturno glazbeno društvo Dunav, a izvođene su tradicijske pjesme i plesovi.

KUD Dunav

U prijepodnevnim satima sugrađanima se predstavio  i Dječji zbor Vukovarski golubići, a večer je rezervirana za  koncert Vanne u 21 sat.

Pročitano 1007 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI