Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Projekt „Pronađi posao u drvnom sektoru”

Projekt „Pronađi posao u drvnom sektoru” Foto: novosti.hr

Drvni klaster Slavonski hrast provodi projekt pod nazivom „Pronađi posao u drvnom sektoru!“. Glavni cilj projekta je provedba aktivnosti dosega i obrazovanja NEET osoba (NEET engl. Not in Employment, Education or Training) – mladih osoba između 18 i 29 godina koje nisu zaposlene, ne obrazuju se niti usavršavaju na području Vukovarsko-srijemske županije, te poticanje njihova zapošljavanja ili samozapošljavanja u drvnom sektoru.

Ciljanu skupinu projekta čini 30 neaktivnih NEET osoba koje će se osnažiti za aktivno sudjelovanje na tržištu rada i usmjeriti u drvni sektor kao tradicionalnom sektoru snažno povezanom s kulturnom baštinom i folklorom čiji su finalni proizvodi od drva neizostavan dio.

Partneri na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci i Zajednica kulturno - umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda - Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a ukupna vrijednost projekta je nešto više od 1,3 milijuna kuna od kojih je 91,89 % potpora iz Inicijative za zapošljavanje mladih i 8,11 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

Pročitano 453 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI