Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Druga faza Popisa: Popisivači će na teren izlaziti i vikendom

Ilustracija Ilustracija FOTO: ARHIVA HRV

Nakon što su se građani u prvoj fazi popisa koja je trajala dva tjedna imali mogućnost popisati sami online putem, danas 28. rujna, na teren izlazi 8 tisuća popisivača te tako započinje druga faza popisa.

Polovina popisivača posjeduje COVID potvrde, a za ostale je omogućeno besplatno testiranje tri puta na tjedan. Nositi će obilježja POPISA na majicama i maskama te će sa sobom imati akreditacije i prijenosna računala. Oni građani koji su se samopopisali popisivačima trebaju pokazati kontrolnu šifru koju su dobili po završetku samopopisa. Popisivači će na teren izlaziti više puta, a ukoliko nikoga nema kod kuće šifru građani mogu predati susjedu ili staviti na vrata.

- Neko okvirno radno vrijeme je od devet pa do 20 sati. Određeni ljudi su kod kuće prijepodne, a neki poslijepodne. Zato je ustvari i dobro što mi imamo lokalne popisivače koji znaju navike građana na području na kojem žive. - rekao je glavni koordinator Popisa Damir Plesac.

Cilj popisa je utvrditi podatke o broju i prostornom rasporedu stanovništva te njegovim osnovnim obilježjima. Građani koji su se samopopisali no, ipak žele promijeniti neke od odgovora to će moći učiniti

- Ono što bi isto napomenuo, s obzirom na to da smo imali dosta upita građana koji bi htjeli promijeniti neki svoj iskaz na određena pitanja, to će biti omogućeno u trenutku kada popisivač dođe preuzeti šifru. - rekao je Plesac.

Popisivači će od vrata do vrata građane popisivati do 17. listopada.

 

Pročitano 488 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI