Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Županija osigurala pomoćnike u nastavi za 59 učenika

Projektom „Obrazovanje bez teškoća: implementacija usluge pomoćnika u nastavi/ stručnih komunikacijskih posrednika djeci s teškoćama u razvoju “, Vukovarsko-srijemska županija u školskoj godini 2021./2022. osigurat će  pružanje potpore u nastavi za 59 učenika s teškoćama i zaposliti 52 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog  komunikacijskoga posrednika. Vrijednost projekta je oko 2,4 milijuna kuna rečeno je na konferenciji za medije u Vinkovcima.

Projektni prijedlog  Vukovarsko-srijemske županije uspješno je prošao fazu procjene kvalitete u postupku dodjele bespovratnih sredstava u maksimalno traženom iznosu od 2. 400.995,40 kn kolika je ukupna vrijednost projekta. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna RH ( 15%) i iz Europskog socijalnog fonda ( 85%)

Ukupan maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 2.280.945,63 kn, dok Vukovarsko-srijemska županija, kao prijavitelj i nositelj projekta, projekt sufinancira sa 5 % u iznosu od 120.049,77 kn.

-Ovo je vrlo vrijedan projekt i jedna dobra stvar kojom ponajprije olakšavamo učenicima s teškoćama, olakšavamo onima koji provode nastavni program, a koji imaju dodatne napore u takvim slučajevima i pomažemo nezaposlenim osobama u našoj županiji koje po vokaciji žele pomagati drugima, žele raditi i traže svoje mjesto na tržištu rada”, istaknuo je župan Damir Dekanić.

Županija ovaj projekt provodi već petu godinu zaredom, istaknula je pročelnica za obrazovanje i kulturu Jadranka Mustapić Karlić.

-Tu imamo uistinu sjajne rezultate, a to najbolje znaju roditelji koji imaju djecu kojoj je potrebna pomoć, a mi kao osnivači i prijavitelji ovoga projekta imamo suradnju s 27 osnovnih i srednjih škola- kazala je Jadranka Mustapić Karlić.

- Osim Županije ovaj projekt provode i gradovi Vinkovci i Vukovar kao osnivači škola te udruge u više mjesta, pa su pomoćnici u nastavi osigurani za ukupno oko 150 djece dok su potrebe i nešto veće, istaknula je Ružica Ninić, voditeljica projekta te zaključila kako je s godinama  potreba  za pomoćnicima u nastavi sve veća.

Pročitano 491 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI