Ispiši ovu stranicu

Ljubav djeci prije svega

Ljubav djeci prije svega Foto: Sandra Grgić

Kao i svake godine, Dječji vrtići Vukovar I i Vukovar II, u suradnji s Gradom Vukovarom obilježavaju Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta pod motom „Ljubav djeci prije svega”.

Tim je povodom na Trgu Republike Hrvatske organiziran Centralni događaj Ljubav djeci prije svega na kojem su vukovarski vrtićanci održali razne plesne izvedbe.

- Prošle godine nažalost, zbog pandemije koronavirusa, nismo mogli obilježiti Međunarodni dan djeteta, ali smo zato ove godine, uz poštivanje epidemioloških mjera, uz veselje, ples i pjesmu obilježili ovaj Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta. Ova godina je Međunarodna godina voća i povrća. Djeca u vrtićima jedu svo voće i povrće, a ovo im je povod da u tome još budu i bolji – istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar II Marina Latinović istaknula je kako im je iznimna čast što su se djeca i roditelji okupili u velikom broju.

- U ime Dječjih vrtića Vukovar I i Vukovar II odrasli slušajte nas najmlađe, od nas možete puno toga naučiti – naglasila je ravnateljica Marina Latinović.

 Vrtićance je na Trgu Republike Hrvatske pozdravio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac koji je istaknuo dobru suradnju Grada Vukovara i vukovarskih vrtića.

- Zahvaljujem se Dječjim vrtićima Vukovar I i Vukovar II što su se na ovako divan način obilježili Međunarodni dan djeteta. Mi kao Grad Vukovar ponosni smo na činjenicu da konstantno bilježimo porast broja upisane djece u vukovarske vrtiće. Ono što nas iznimno veseli je to da je Dječji vrtić Vukovar I prošle godine proglašen najboljim vrtićem u Republici Hrvatskoj. Ovom priredbom želimo probuditi svijest svih građana na prava djeteta – istaknuo je zamjenik Sušac.

Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Pročitano 435 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI