Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Otvoren studij digitalne poljoprivrede

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Foto FAZOS

Diplomski sveučilišni studij „digitalna poljoprivreda“  novi je studijski program kojega od ove akademske godine pokreću Fakultet agrobiotehničkih znanosti (FAZOS) i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) u Osijeku. 

-Upisi za prvu generaciju studenata traju do 15. listopada, a slobodno za upis ostalo je još 20-tak mjesta. Uz  profesore s FAZOS-a  i FERIT-a  sudjeluju i profesori i predavači iz inozemstva, a predavanje će se  odvijati na engleskom jeziku.  Svi studenti koji se odluče za ovo zanimanje budućnosti biti oslobođeni troškova školarine za prvu godinu studija. – rekao je dekan Fakultet agrobiotehničkih znanosti Krunoslav Zmajić.

Studij digitalne poljoprivrede namijenjen studentima koji su prethodno završili agronomiju, prehrambenu tehnologiju, šumarstvo, nutricionizam, biologiju, računalstvo, ekonomiju i druge studije iz navedenih područja. Za naglasiti je kako se jedan takav studij otvorio upravo u Slavoniji, našoj najvažnijoj poljoprivrednoj regiji, s ogromnim potencijalom za dodatni razvoj koji je, nažalost, nedovoljno iskorišten zbog velikog iseljavanja stanovništva, odnosno gubitka radne snage.

Pročitano 658 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI