Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Obilježava se Svjetski dan učitelja

Obilježava se Svjetski dan učitelja FOTO: ARHIVA HRV

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada, a proglasio ga je UNESCO 1994. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Svjetski dan učitelja obilježava se u cijelom svijetu kako bi se na jedan dan poklonila pozornost prosvjetnim radnicima.

Cilj je isticanje važnosti rada svih učitelja, nastavnika i odgojitelja, njihovog utjecaja na razvoj društva te naglašavanje važnosti njihove profesije i obrazovanja. Jedan od najodgovornijih poslova je upravo prenošenje znanja te razvoj društva u kojem živimo. U pandemijskom vremenu posebna se pozornost pridaje otežanim uvjetima rada u prosvjeti te svim prosvjetnim radnicima koji su izgubili živote u borbi protiv virusa COVID-19.

Predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković tom prigodom uputila je čestitku svim učiteljima:
- Svjetski dan učitelja je prigoda izraziti poštovanje i zahvalnost svim učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima te stručnim suradnicama i suradnicima na trudu, strpljenju, ljubavi i znanju koje prenose mladim generacijama, osobito u nastavnim godinama koje su u kontekstu pandemije izazvane virusom COVID-19 izazovne po mnogočemu. Vaš rad prepoznat je kao jedan od najvažnijih za razvoj društva u cjelini. Uz zahvalu na trudu koji ulažete u rad s djecom i učenicima u uvjetima pandemije, čestitam vam 5. listopada - Svjetski dan učitelja - poručila je Bedeković.

Pročitano 403 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI