Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Potpisani ugovori između župana Dekanića i ravnatelja za financiranje prehrane učenicima osnovnih škola

Potpisani ugovori između župana Dekanića i ravnatelja za financiranje prehrane učenicima osnovnih škola FOTO: Žana Kunji

Učenicima koji nisu bili obuhvaćeni europskim projektom „Užina za sve VI” u iznosu od više od 2 milijuna i 300 tisuća kuna, vukovarsko – srijemska županija i ove godine prehrani financira iz svog proračuna.

U tekućoj školskoj godini županija će financirati prehranu za 2674 učenika iz 18 osnovnih škola, a cijena obroka po učeniku iznosi 5 kuna i 47 lipa. U ponedjeljak, 11. listopada u Velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru potpisani su ugovori za 18 osnovnih škola. Ugovore su potpisali ravnatelji i župan Damir Dekanić.

- Projekt je bio limitiran, a potrebe su bile veće. Županija izdvaja dodatna sredstva za one koji zadovoljavaju kriterije. Nažalost, nije moguće financirati sve. - rekao je župan vukovarsko – srijemski Damir Dekanić.

Kriterij je bio dječji doplatak, a ove godine su takva djeca bila u većem broju, dodao je v.d. pročelnik za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović.

uzina2

Projekt je od iznimnog značaja za roditelje kojima financiranje obroka predstavlja financijsko olakšanje, a prehrana se financira od 1. listopada i traje 158 dana. Za iduću godinu je najavljena i moguća drugačija raspodjela te nastavak financiranja.

Pročitano 447 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI