Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Prvi slučajevi gripe u Hrvatskoj

U Hrvatskoj su zabilježeni prvi slučajevi gripe, njih oko 100, a u našoj županiji do sada je zabilježen samo jedan pojedinačni slučaj. Potvrdila je to Kata Krešić, ravnateljica vukovarsko-srijemskog Zavoda za javno zdravstvo dodajući kako  je još uvijek neizvjesno kakva će ta gripa biti u okolnostima COVID-a 19.

-Prošle godine gripe uopće nije ni bilo, a pretpostavke su kako je to posljedica protuepidemijskih mjera koje su  se provodile za SARS-COV 2, a budući da se na isti  način prenose i SARS-COV 2 i gripa , pretpostavka je kako su te epidemijske mjere doprinijele tome da nema gripe-rekla je dr. Krešić te naglasila kako je još uvijek nezahvalno prognozirati kakva će sezona gripe biti.

Krešić je ovom prilikom pozvala sve one osobe koje su u rizičnim skupinama posebno starije i kronične bolesnike da se cijepe protiv gripe. Naglasila je i kako nema kolizije između cjepiva protiv koronavirusa i gripe te da se oni mogu primiti istodobno.

-Preporuča se vremensko razdoblje od dva tjedna između primitka dva cjepiva samo zbog toga ako se pojave  neke nuspojave, kao bi se znalo od kojeg su cjepiva nastale, a inače mogu se primiti istodobno oba cjepiva- pojasnila je dr. Krešić

Pročitano 578 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI