Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Gimnazijalci u središtu grada: "Čitajmo kako nam ne bi nestalo riječi"

Gimnazijalci u središtu grada: "Čitajmo kako nam ne bi nestalo riječi" FOTO: Žana Kunji

U sklopu projekta „Čitajmo kako nam ne bi nestalo riječi” učenici vukovarske Gimnazije osmišljavaju načine kako bi približili knjigu onima koji nemaju razvijenu naviku čitanja. U suradnji s ogrankom Matice Hrvatske, Gimnazija Vukovar organizirala je danas, 15. listopada, čitanje ulomaka iz knjiga na središnjem gradskom trgu.

- Akcijom se želi potaknuti učenike ne samo Gimnazije nego i drugih škola, kako je dobro čitati. Cilj je približiti čitanje, a kroz novi školski kurikulum to je i omogućeno s obzirom da je dopušten izbor onoga što će učenici čitati. Na prijedlog naših učenika odlučili smo se i na ovaj način sugrađanima približiti kulturu čitanja jer ova godina u Hrvatskom saboru proglašena je Godinom čitanja. - rekla je Vesna Karaula, profesorica hrvatskog jezika i književnosti u Gimnaziji Vukovar.

Učenici drugih razreda čitali su ulomke iz svojih omiljenih knjiga, a među njima su se našli i poznati naslovi poput Kostura na gozbi, Vodiča po Vukovaru, Dunde Maroja, Hobita i mnogih drugih žanrova i naslova. Akcija je izazvala pozitivne reakcije među sugrađanima, što je i bio jedan od ciljeva čitanja na otvorenom.

Pročitano 732 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI