Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Članovi Vlade demokratskog jedinstva posjetili Vukovar

Članovi Vlade demokratskog jedinstva posjetili Vukovar FOTO: Žana Kunji

Povodom obilježavanja 30. obljetnice bitke za Vukovar grad su posjetili članovi Vlade demokratskog jedinstva, sudionici i suvremenici povijesnih događaja Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države.

Uz predsjednika Vlade demokratskog jedinstva Franju Gregurića u Vukovar su došli tadašnji potpredsjednici Vlade Mate Granić i Jurica Pavelić, ministar obrane Luka Bebić, ministar pravosuđa i uprave Bosiljko Mišetić, ministar rada i socijalne skrbi Bernardo Jurlina, ministar trgovine Branko Mikša, ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak i članovi Vlade Dražen Budiša, Zlatko Mateša i Josip Kardum.

Posjet gradu započeo je obilaskom mjesta sjećanja "Vukovarska bolnica 1991.", Memorijalnom centru Domovinskog rata gdje su obišli izložbu „Bitka za Vukovar”. Na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata odana je počast, nakon čega su se uputili u Spomen dom Ovčaru gdje su žrtvama odali počast kod Spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

- Govoriti o žrtvi bilo kojeg mjesta i čovjeka danas se ne može opisati. Nitko u Hrvatskoj nije nikoga žrtvovao s namjerom da nešto dobije. Mi u to vrijeme nismo ni razmišljali hoćemo li biti priznati, nismo znali ni koji su sve, osim formalnih, uvjeti. Pokojni predsjednik dr. Franjo Tuđman ne bi pustio komadić Hrvatske zemlje ni jednog čovjeka, a takvu je politiku i vodio -

rekao je Ivan Jarnjak te dodao

- Poslije bitke svi su generali, a za vrijeme bitke bili su oni koji su odluke donosili, a da su te odluke bile dobre govori činjenica da smo u ratu mi pobijedili. -

U poslijepodnevnim satima obići će Vodotoranj i samostan sv. Filipa i Jakova.

Pročitano 526 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI