Ispiši ovu stranicu

Zgrada za 21 obitelj

Zgrada za 21 obitelj Foto: Valerija Lozančić

Početkom iduće godine u Vukovaru će biti završena izgradnja još jedne stambene zgrade u koju će useliti 21 obitelj.

Gradilište višestambene zgrade u Vukovaru u Ulici Ive Tijardovića obišli su državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek, saborski zastupnik Nikola Mažar i voditelj Područne Službe Vukovar Miroslav Kosanović. Izgradnjom višestambene zgrade u Vukovaru bit će osigurano stambeno zbrinjavanje za 21 obitelj iz kategorije najugroženijih izbjeglih i interno raseljenih osoba, a u skladu s kriterijima ranjivosti UNHCR-a. pojasnio je Hanžek dodajući kako je tijekom tekuće i protekle godine u Vukovaru korisnicima na razne načine dodijeljeno oko 700 stanova.

- Ove godine korisnicima je ukupno dodijeljeno 400 stanova, među kojima je Ured za stambeno zbrinjavanje izdao 231 rješenje o otkupu stanova u vlasništvu RH čime se trajno rješava pitanje vlasništva, a 167 stanova, među kojima je i ovih 21, koji se dodjeljuju preko liste prvenstva. Protekle je godine dodijeljeno oko 300 stanova u tim programima, što je ukupno 700. Do 18. studenoga bit će dodijeljeno još 10 stanova, 6 kadrovskih i 4 pripadnicima Ministarstva obrane – rekao je Hanžek dodajući kako je to veliki zahvat kojim se značajno doprinose kvaliteti života u Vukovaru.

Stanovi Tijardović 21

Saborski zastupnik Nikola Mažar naglasio je kako se stambeno zbrinjavanje nastavlja istim intenzitetom kao i prije 4-5 godina bez obzira na situaciju i obnovu u Petrinji i Banovini.
-Veseli me što je u proteklih nekoliko godina dodijeljeno preko 70 kadrovskih stanova što znači da je 70 mladih obitelji došlo živjeti u Vukovar. Ovi stanovi ne predstavljaju samo „krov nad glavom”, to su nove zgrade izgrađene od kvalitetnih materijala, s troslojnim parketom, stolarijom obloženom antracitom, digitalnim klimama... Svi preduvjeti ostanka, ali i povratka u Vukovar ispunjavaju se ovim stanovima – poručuje Mažar.

Skupština donatora Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja odobrila je ovaj potprojekt 6. lipnja 2018. godine, a sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 19. studenoga iste godine. Radove vrijedne oko 1.262.000 eura izvodi tvrtka Warmont d.o.o. Vinkovci, a trebali bi biti završeni do 19. siječnja 2022. godine.

Gradilište radovi

Pokraj zgrade gradi se i parkiralište te park s dječjim igralištem.

Pročitano 935 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić