Ispiši ovu stranicu

U tijeku je sedmi Međunarodni znanstveno-stručni skup Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu

U Vukovaru je u organizaciji Veleučilišta Lavoslava Ružičke i u suradnji s Visokom školom Ivanić Grad u tijeku dvodnevni sedmi Međunarodni znanstveno-stručni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu".

Dekan Veleučilišta Željko Sudarić naglasio je kako na konferenciji sudjeluju impozantni izlagači ne samo iz Hrvatske, već i iz inozemstva, odnosno Njemačke i Izraela.
- I na ovaj način pokazujemo novu usmjerenost prema prema Europi. Dokaz tomu je i prošlotjedni Erasmus+ Međunarodni tjedan nastavnog osoblja, kada smo ugostili 13 profesora iz brojnih europskih zemalja. Veleučilište zbog novog usmjerenja, odnosno ne baš dobre demografske slike odlučilo je uključiti se u proces internacionalizacije te ćemo privlačiti studente ne samo iz Hrvatske i okolnih zemalja, već cijele Europe, čemu je ova znanstveno-stručna konferencija odličan promotor - izjavio je Sudarić. Naglasio je kako prije svega žele promovirati studij fizioterapije i preventivne fizioterapije.

Maya Calé-Benzoor, bivša uspješna atletičarka iz Izraela, a potom i cijenjena fizioterapeutkinja koja je postala prva voditeljica Ženskog sportskog odbora u Centru Maccabi u svojoj zemlji, naglasila je kako je na skupu podijelila iskustva iz vlastitog rada s fizioterapeutima iz Hrvatske, ali i prenijela dio znanja vukovarskim studentima.
- Moja je oblast fizioterapija u sportu, pri čemu mladim ljudima želim reći kako su ozljede u sportu veoma slične bilo kojim ozljedama s kojima se ljudi susreću u svakodnevnom životu. No, kada liječite profesionalnog sportaša imate dodatni pritisak u smislu očekivanja da se što prije vrati na teren. Zbog toga neki od njih postanu nestrpljivi pa je nužno uspostaviti i dobar odnos kako bi proces liječenja bio što uspješniji – pojasnila je.

Na skupu je naglašeno kako liječnici u Hrvatskoj prate svjetske trendove, sudjeluju na kongresima i drže predavanja diljem svijeta pa i kod nas primjenjuju sve što se primjenjuje u svijetu.

Studenti Veleučilišta Lavoslava Ružičke imaju prigodu u okviru ovog znanstveno-stručnog skupa upoznati se s najnovijim dostignućima u oblasti fizioterapije i proširiti do sada stečena znanja kako bi po završetku studija našli svoje mjesto na tržištu rada ne samo u Hrvatsko,j već i u zemljama Europske unije.

Međunarodni znanstveno-stručni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu" održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH, Veleposlanstva Izraela i Hrvatske komore fizioterapeuta.

 

 

Pročitano 421 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić