Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Izložba Gradske knjižnice Vukovar Sloboda se njegovim imenom zove

Izložba Gradske knjižnice Vukovar Sloboda se njegovim imenom zove GKV

U Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 4. studenoga 2021. godine, bit će otvorena izložba pod nazivom Sloboda se njegovim imenom zove, a u povodu 30. obljetnice stradanja Vukovara. Riječ je o izložbi koju je u suradnji s Nacionalnom sveučilišnom knjižnicom radila Gradska knjižnica Vukovar, najavila je ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar, Jelena Miškić.

-Prigoda je to da uvidom u fotografije, knjige, novinske članke i ostalu građu koji čuvaju knjižnice i partneri na projektu, oživimo sjećanja na žrtvu našeg prekasnog grada na Vuki i Dunavu kao i na njegovu obnovu i suvremeni život u kojem značajnu ulogu imaju kulturne ustanove i njihovi programi. Osim dokumentarno povijesnog dijela, izložba prikazuje i suvremeni Vukovar. Donosi popis kulturnih institucija koje djeluju u gradu kao i podružnica poput Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Matice hrvatske i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar kako bi se na što bolji način prikazala međusobna suradnja, povezanost i kvaliteta programa ovih baštinika kulturne memorije.- naglasila je Miškić.

Istaknula je kako nakon dobivene nagrade za virtualnu izložbu o životu i radu Nikole Andrića, nastavljena dobra suradnja s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu na polju virtualnih izložbi, te će i ova izložba nakon 4. studenoga u Zagrebu dobiti  digitalnu inačicu. Izložba je realizirana u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, Večernjim listom, Udrugom za promicanje kulture povijesti Kliofest,  te uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

-Ovom izložbom želimo odati počast gradu Vukovaru u povodu 30. obljetnice njegova stradanja te dati svoj doprinos u obilježavanju ovogodišnjega Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.- zaključila je Miškić.

Pročitano 645 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI