Ispiši ovu stranicu

Otvoreno pismo Udruge obiteljskih domova

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva

Udruga obiteljskih domova upozorila je da se korisnici obiteljskih domova često s bolničkog liječenja vraćaju zaraženi covidom-19 pa je od nadležnih zatražila obvezno testiranje svih korisnika pri otpustu s liječenja, a u slučaju zaraze izolaciju i skrb u istoj bolnici, prenosi Hina.

U otvorenom pismu Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, udruga je navela da ovih dana svjedoče tome da se korisnici obiteljskih domova često s bolničkog liječenja vraćaju zaraženi koronavirusom, napominjući da se po otpuštanju s liječenja testiraju samo necijepljeni korisnici.

-Čak i kada se pokaže da su pozitivni, bolnice im ne osiguravaju izolaciju i daljnju potrebnu zdravstvenu i drugu skrb, već o toj činjenici samo obavijeste predstavnike domova organizirati samoizolaciju, tvrde iz Udruge.

Zatražili su stoga obavezno testiranje svih korisnika obiteljskih domova pri otpustu s bolničkog liječenja te da se korisnicima, koji se zaraze u bolnici, osigura izolacija i druga potrebna zdravstvena skrb u bolnici u kojoj su zaraženi kako ne bi došlo do širenja zaraze na druge korisnike.

Navode da su se obratili ministarstvu kako bi skrenuli pozornost na zabrinjavajući trend koji su primijetili u posljednjih nekoliko dana.

Pročitano 415 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić