Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Projekt “Budi aktivna II” i u idućih 12 mjeseci

Projekt “Budi aktivna II” i u idućih 12 mjeseci Foto: Arhiv HRV-a

Projekt “Budi aktivna II” ima za cilj smanjivanje nezaposlenosti i rizik od siromaštva, zapošljavanjem žena, pripadnica ranjivih skupina u Općini Andrijaševci.

Ukupna vrijednost projekta prošle godine iznosila je 2.998.688,23 kune.

Financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”.

Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci.

Zahvaljujući ovom projektu, 20 žena je bilo zaposleno na 24 mjeseca kako bi pružale potporu i pomoć za 80 korisnika s područja naselja Rokovci i Andrijaševci.

Žene su pomagale u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, vodile su brigu o higijeni, socijalnoj integraciji te su svojim radom i aktivnostima poboljšale vlastite prilike, ali i kvalitetu života starijih osoba. Projekt je uspješno do sada realiziran uz izvrsne rezultate.

Šest žena uspješno je završilo program edukacije za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, dvije su položile vozački ispit B kategorije, jedna program prekvalifikacije za komercijalista i jedna program osposobljavanja za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi.

Uspješnom provedbom ove projektne aktivnosti, postiže se osnaživanje radnog potencijala zapošljivih žena kako bi im se omogućilo lakše uključivanje na tržište rada. Iz Općine Andrijaševci poručuju kako se nadaju novim uspješnim projektima na novom planu, koji Općini donose zapošljavanje žena, a još više brigu za starije i nemoćne.

Projekt “Budi aktivna II” svojevrsni je nastavak prethodnika “Budi aktivna” koji se pokazao izrazito uspješnim.

Pročitano 708 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI