Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Dodijeljene plakete "Zlatna kuna" HGK Županijske komore Osijek

Dodijeljene plakete "Zlatna kuna" HGK Županijske komore Osijek FOTO: HGK ŽK Osijek

U Osijeku se u petak, 22. listopada, održala Sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Osijek.

Gospodarski pokazatelji, unatoč pandemiji, ukazali su na izvrsne rezultate.
- Očekivali smo da će gospodarstvo Osječko – baranjske županije preživljavati, odnosno jedva preživjeti, a dogodilo se suprotno. Financijski rezultat pokazuje da nas 1,3 milijarde svrstava odmah iza Zagrebačke županije i Zagreba. - rekao je dožupan osječko – baranjski Mato Lukić.

Rezultate u pandemijskoj godini komentirao je i Zoran Kovačević predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Osijek.
- Gotovo svi financijski i ekonomski pokazatelji indeksno pokazuju porast. Imamo stotinjak poduzeća više nego godinu dana ranije, zabilježen je porast ukupnih prihoda koji iznose 28,5 milijardi kuna, imamo 2.000 više zaposlenih, izvoz je konstantno u porastu, suficit u vanjsko-trgovinskoj razmjeni iznosi 1,8 milijardu kuna – rekao je Kovačević.

Nakon sjednice Dodijeljene su i plakete, „Zlatna kuna” najuspješnijim tvrtkama u 2020. godini. U kategoriji velikih tvrtki Zlatnu kunu dobila je našička tvrtka "NEXE", proizvođač građevinskog materijala čiji je zamjenik predsjednika uprave tvrtke Stjepan Ergović rekao kako je uspjeh postignut kontinuiranim ulaganjem u ljude i investicije:
- Smatram da je uspjeh rezulat bilo kontinuiranog ulaganja u ljude i investicije. Mi smo uložili 270 milijuna u nove investicije, plus zadržavanje postojećeg stanja. I kontinuirano ulaganje u ljude. - istaknu je Ergović.

U kategoriji srednjih tvrtki nagradu za najuspješniju tvrtku dobio je osječki "Eurokamen", a u kategoriji malih tvrtki nagradu je osvojila tvrtka "Cobe".

Veći porast bilježi građevinarski sektor, a nešto manji poljoprivreda i trgovina.

Pročitano 385 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI