Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Više od 5 tisuća učenika natječe se u rješavanju Sudoku zadataka

Ilustracija Ilustracija FOTO: ARHIVA HRV

U organizaciji Hrvatske Mense uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje, danas se u više od 300 osnovnih i srednjih škola diljem zemlje natjecalo preko 5000 tisuća učenika u rješavanju Sudokua.

Učenici su se borili za odlazak na Regionalno natjecanje, koje će se održati 13. studenog u četiri najveća hrvatska grada, a s kojih najbolji putuju u Vodice na državno natjecanje 4. prosinca. 

- Projekt Sudoku natjecanja planiran je s ciljem razvoja vještine rješavanja logičkih i problemskih zadataka kod djece i mladih i mogućnost izbora talentiranih natjecatelja juniorske reprezentacije svjetskog natjecanja za mlade do 18 godina koji će sudjelovati na svjetskom prvenstvu World Sudoku Championship. - stoji u priopćenju Hrvatske Mense.

Nositelj i organizator natjecanja je Hrvatska Mensa uz financijsku potporu sponzora te uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje koja kao pokrovitelj natjecanja daje podršku učenicima te učiteljima i nastavnicima kao njihovim mentorima, uvrštavanjem sudoku natjecanja u katalog natjecanja, informiranjem škola o tijeku i prijavama za sve razine natjecanja, osiguranjem potvrda mentorima za njihov rad te uključivanjem zainteresiranih viših savjetnika.

Pročitano 678 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI