Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Župan Dekanić uručio priznanja višestrukim darivateljima krvi: Vladimir Velko krv dao sto puta

Župan Dekanić uručio priznanja višestrukim darivateljima krvi: Vladimir Velko krv dao sto puta FOTO: VSŽ

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj koji nesebično spašavaju živote obilježava se 25. listopada.Tim povodom župan vukovarsko – srijemski Damir Dekanić primio je u Velikoj Županijskoj vijećnici u Vinkovcima dobrovoljne darivatelje krvi s područja naše županije te im je uz predstavnike Društva Crvenog križa Vukovarsko – srijemske županije uručio priznanja.
- Kada darujete krv i na taj način spasite živote ne postoji cijena kojom se to može platiti. Na ovaj način okupljanjem ljudi koji su to učinili puno puna, želim zahvaliti i odati im priznanje - rekao je župan.

S obzirom na to da žene krv mogu dati svaka tri mjeseca, a muškarci svaka četiri, žene se nagrađuju s 35, 55 i 75 i muškarci s 50, 75 i 100 puta darovanom krvi. Brončani znak Crvenog križa i zahvalnicu primilo je 27 darovatelja, srebrni znak je primilo njih devet, a zlatni znak primio je Vladimir Velko iz Iloka koji je krv darovao sto puta: - Dogurao sam do sto i to mi je bio cilj. To je jako puno spasenih zivota. - rekao je Velko koji krv daruje od 1979 godine.

velko

Nagradu za 55 puta darovanu krv primila je Terezija Plavšić iz Bošnjaka koja je istaknula kako je spasiti nekome život neopisiv osjećaj
- Krv dajem od 18. godine, a uzor su mi bila braća. Jedva sam čekala dati krv i drago mi je da su mojim stopama nastavila i moja djeca – rekla je Plavšić.

dodijele krv

Predsjednik Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije dr. Mato Karalić istaknuo je kako je plan za 2021. godinu 4300 doza, a već se u prvih devet mjeseci prikupilo 3900. Dodao je i kako je budućnost darivanja krvi osigurana i kako je sve više mladih koji se uključuju u akcije.

Pročitano 515 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI