Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Vinkovci: Napreduju radovi na Gradskoj knjižnici i čitaonici

Vinkovci: Napreduju radovi na Gradskoj knjižnici i čitaonici FOTO: GRAD VINKOVCI

Napreduje izgradnja nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, a do sada su završeni radovi na izradnji podruma i prizemlja te prve i druge etaže. Radove je obišao gradonačelnik grada Vinkovaca.

 

- Vrlo brzo ćemo imati opremljenu novu knjižnicu koja će biti mjesto znanja i društvenih zbivanja, koja će uljepšati središte grada, ali i doprinijeti našem obrazovnom sustavu. rekao je Bosančić te je naglasio kako je zadovoljan dinamikom radova te kako će nova knjižnica biti otvorena za dvije godine.

knjiznica vinkovci 2

Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 48 milijuna kuna, do sada su odrađeni radovi u vrijednosti od 18 milijuna kuna, a potporu je dalo i Ministarstvo kulture i medija koje je sufinanciralo 14 milijuna kuna.

U obilasku radova gradonačelniku se danas priključio i župan Damir Dekanić: - Ovo je jedan pravi multifunkcionalni prostor, dinamika radova je uredna i po mojim saznanjima završetak se predviđa 2023. godine. Vinkovci zaslužuju jedan ovakav prostor, kao i svi gradovi u našoj županiji. Za ući u jedan ovakav projekt trebalo je hrabrosti - rekao je župan.

Knjižnica u Vinkovcima postoji dugih 146 godina, najstarija je vinkovačka ustanova te ima funkciju matičnosti za narodne i školske knjižnice naše županije.

Zanimljivo je kako će su u prizemlju nalaziti kafić, poslovni prostori, garderoba i info pult, dok će na prvom katu biti kutak za roditelje, prostorije za djecu, mlade, slijepe i slabovidne te posudbeni odjel i uredi. Na drugom katu nalaziti će se prostorije za administraciju i studijski rad te prostor za radionice i provođenje raznih programa.

Pročitano 392 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI