Ispiši ovu stranicu

Dekanić: Svi se moramo potruditi da tvornica Borovo ponovo ponese titulu obućarskog diva

Dekanić: Svi se moramo potruditi da tvornica Borovo ponovo ponese titulu obućarskog diva Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić posjetio je vukovarsku tvornicu obuće Borovo. U pratnji direktorice Borova Gordane Odor obišao je proizvodne hale, te se upoznao sa uspjesima, ali i problemima s kojima se ova tvrtka susreće.

- Drago mi je da sam došao u posjet ovom obućarskom divu iz prošlosti, a vjerujem da ćemo ga tako nazivati i u budućnosti. Kako bi se to ostvarilo potrebna je pomoć i države i županije i Grada Vukovara. Nažalost, dio pogona koji sam obišao posluje u jako lošim uvjetima no, vrijedni radnici se trude i postižu izvrsne poslovne rezultate – istaknuo je župan Dekanić te naglasio kako je tvornica Borovo napravila znatan dizajnerski iskorak kada je u pitanju proizvodnja kako modne, tako i radne obuće. Stoga je, kako je rekao, šteta što na hrvatskom tržištu njihovi modeli nisu prisutni u velikom broju trgovina s obućom.

- Riječ je o izvornom hrvatskom proizvodu stoga svi moramo voditi računa i na razne načine, bilo kroz marketing ili prisutnost proizvoda na policama naših dućana, moramo dovesti do toga da tvornica Borovo postane još prepoznatljiviji proizvođač obuće u Hrvatskoj – pojasnio je Dekanić.

Tvornica Borovo

Dekanić je naglasio kako se u krugu tvornice nalazi veliki broj proizvodnih objekata koji su izvan funkcije, neki od njih su i zaštićeni, a nalaze se na izvrsnoj lokaciji, te ih se može iskoristiti za razne djelatnosti.

Direktorica tvornice Borovo Gordana Odor poručila je kako se unatoč trenutnoj situaciji na tržišu nada boljim vremenima za cijelu tvornicu Borovo.

- Vjerujemo kako će Borovo imati snage da uz pomoć lokalne uprave i države iznađe konačno rješenje za probleme u kojima se trenutno nalazi – poručila je Odor.

Pročitano 681 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI