Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Župan Damir Dekanić primio predstavnice Udruge žene u Domovinskom ratu

Župan Vukovarsko –srijemske županije Damir Dekanić održao radni sastanak s predstavnicama Udruge žene u Domovinskom ratu, a na temu provedbe Programa za žrtve seksualnog zlostavljanja u Domovinskom ratu.

 – Županu smo podnijeli zahtjev za razgovor jer je Grad Zagreb, koji je suosnivač Zaklade Sunčica, s novom Upravom i novim gradonačelnikom na čelu, donio odluku da će istupiti iz svega – istaknula je predsjednica Udruge Marija Slišković.

 Članice Udruge smatraju, da je puno toga što stoji u Programu već napravljeno , te da i dalje treba dokumentirati događaje i okupljati žrtve ratnoga zločina - seksualnog zlostavljanja.

 - Od župana smo tražile da se rad na programu prebaci na prostor Vukovara, odnosno županije i jako smo zadovoljne njegovom reakcijom i voljom za suradnju – otkrila je M. Slišković

 Nakon sastanka župan Dekanić je naglasio kako je zadovoljan sastankom, te kako je dogovoren nastavak razgovora oko daljnje suradnje.

 -Seksualno zlostavljanje je jedan od najstrašnijih zločina koji se nekome može dogoditi. Nažalost, nedovoljno je istražen i do sada nije primjereno sankcioniran – rekao je Dekanić.

 Dodao je i kako smatra da bi se svaki takav zločin trebao još drastičnije kažnjavati, ali i da je nužno još jače senzibilizirati javnost kako bi se svi zajedno potrudili da počinitelji budu privedeni pravdi.

 - Drago mi je što postoje žene koje imaju toliko snage javno progovoriti o tomu, a siguran sam kako ima jako puno i onih koje o tomu ne žele govoriti – upozorio je župan i poručio da bez javnog razgovora takvoj vrsti zlostavljanja nikada nećemo “osloboditi” sve one koji u sebi nose takvu traumu već dugi niz godina.

Pročitano 1078 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI